CHOKLADMUFFINS
Lång sovmorgon blev det innan jag och Pontus satte igång med städning, matinköp och lunchlagning. Veckans sista dag är på något vis alltid en fixardag och nu har jag också precis tagit ut ett gäng chokladmuffins från ugnen. Förvänta er inte att det ska vara som muffins på café, eftersom det verkligen inte är samma ingredienser. Det fina är att man kan äta så många fler av dessa goda:

- ¾ dl smält kokosolja
- ¾ dl kesella, rumstempererad (annars stelnar ovanstående för fort)
- 1 ägg, rumstempererad
- 1 dl kokosmjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 1 krm stevia
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk vaniljpulver
- ca 4 tsk kakao
- kokosflingor
Sätt ugnen på 180°. Blanda kokosolja, kesella samt ägg och tillsätt sedan övriga ingredienser. Blanda väl. Fyll muffinsformar med smeten och toppa med lite kokosflingor. Grädda i ca 15 minuter.
Kommentarer
Trackback